Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit închisoarea

Data publicării:
sorin ovidiu vintu mediafax-2

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnt definitiv la un an de închisoare pe 21 iunie 2012, pentru că l-a șantajat pe Sebastian Ghiță. Judecătorii au considerat că detenţia este singura modalitate de îndreptare.

„Împrejurarea că infracţiunea a fost săvârşită în timp ce se afla sub rigorile măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara dispusă într-o altă cauză sedimentează convingerea că inculpatul nu are considerente pentru normele legale, ci duce o luptă continuă cu legea”, potrivit motivării instanței.

După ce a executat două treimi din pedeapsă, Sorin Ovidiu Vîntu a cerut eliberarea condiționată. Solicitarea a fost respinsă de judecători, pe motiv că deţinutul a avut telefon mobil în penitenciar.

„Există în opinia acestei instanțe anumite semne evidente de întrebare cu privire la modul în care a fost posibil ca un deținut să deţină un telefon mobil în penitenciar timp de aproximativ trei luni și să foloseasca acest telefon mobil de 3.332 de ori înainte de a fi descoperit”, spune motivarea instanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri