Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în arest

Data publicării:
sorin 20ovidiu 20vintu 20mediafax-39686

Judecătorii s-au pronunțat joi seară asupra cererii pe care a depus-o omul de afaceri în dosarul de şantaj în care a fost trimis un an după gratii.

Procurorii s-au opus eliberării condiţionate pentru că omul de afaceri nu ar fi avut un comportament model în penitenciar.

Traseul dosarului

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv, în luna iunie, la un an de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București în dosarul de șantaj asupra lui Sebastian Ghiță.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reținut pentru șantaj de procurorii Parchetului instantei supreme, la 20 aprilie 2011, pentru că a pretins lui Sebastian Ghiță 150.000 de euro. Cu o zi înainte, la 19 aprilie 2011, procurorii au dispus începerea urmăririi penale. Alături de SOV a mai fost reținut si Ion Ilie Cezar.

La 29 aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu și Ion Ilie Cezar au fost arestați, iar la 16 iunie 2011 au fost eliberați.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat și pe complicele lui Vîntu, Ion Ilie Cezar, la cinci luni de detenţie. Hotărârea este definitivă şi vine după un an de la începerea procesului. În 4 aprilie 2011, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuza pe Sorin Ovidiu Vântu de ameninţare şi şantaj.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, la 3 februarie 2012, la 6 luni de închisoare cu executare, iar Ion Ilie Cezar la 5 luni, în dosarul în care au fost judecați pentru șantajarea lui Sebastian Ghita, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1.

În dosarul cu Sebastian Ghiță, Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat, împreună cu un reprezentant al Consiliului de Administrație al Realitatea TV, Ion Ilie Cezar, de șantajarea managerului postului de televiziune, Sebastian Ghiță. Cei doi sunt acuzați ca au pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro lunar. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruți pentru ca Ghiţă „să fie lasat în pace” de Vîntu și să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV și a făcut investiții, suma ridicandu-se la 10 milioane de euro. Vîntu a susținut, în timpul procesului, ca înregistrarea în care il amenință pe Ghița servea intereselor comerciale ale managerului Realitatii TV și că nu i-a cerut niciodată bani acestuia. În plus, el susține că l-a împrumutat pe Ghiță, pentru ca acesta nu mai avea bani pentru plata salariilor angajaților.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...