Sorin Strutinsky s-a predat în Italia. Condamnat la 10 ani închisoare pentru corupție, el era căutat din vara anului trecut

Data publicării:
sorin strutinsky cu ochelarii pe cap
Omul de afaceri Sorin Strutinsky, dat în urmărire din iulie 2020, s-a predat și urmează să fie extrădat din Italia Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, condamnat pentru corupție, s-a predat în Italia și urmează să fie extrădat în România.

Sorin Strutinsky, un apropiat al fostului primar din Constanța Radu Mazăre, a fost condamnat în iulie 2020 de Tribunalul Constanța la 10 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri și spălare de bani și era dat în urmărire de atunci, după ce, după pronunțarea sentinței, nu a mai fost de găsit.

Sorin Strutinsky s-a predat în data de 16 februarie 2021 la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna. A venit însoțit de doi avocați italieni. Unul dintre ei, Cristian di Giusto, este avocatul care i-a reprezentat și pe Daniel Dragomir și Alina Bica.

Omul de afaceri constănțean a fost plasat din data de 23 martie sub arest la domiciliu în Italia, în așteptarea soluționării cererii de extrădare, potrivit unor surse din Poliția Română.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri