Sari la conținut

Soții Cristian și Alina Fughina, patronii Ultra Pro Computers, audiați de ore bune la DIICOT


Alina şi Cristian Fughina s-au aflat mulţi ani în topul milionarilor din România, cu o avere estimată în 2010 la 66 de milioane de dolari. Compania lor, Ultra Pro Computers, era prima în topul firmelor româneşti din domeniul IT, în 2005. Procurorii DIICOT îi acuză acum pe afacerişti că pus la cale un faliment controlat şi au lăsat datorii neachitate în valoare de 10 milioane de euro către stat şi 18 către firme private.

Un alt suspect în acest dosar este Laszlo Kiss, cunoscut ca fiind un maestru al afacerilor derulate prin off-shore-uri. Laszlo Kiss ar fi deschis în străinătate, în paradisuri fiscale, nu mai puţin de 4.000 de firme. În felul acesta a ajutat mai mulţi oameni de afaceri printre care şi soţii Fughina să spele bani.

ULTRA PRO COMPUTERS avea în 2008 o cifră de afaceri de 68 de milioane de dolari. Procurorii susţin că Laszlo Kiss a jucat cel mai importat rol în falimentul declarat în 2010 al companiei. 700 de angajaţi au rămas peste noapte fără loc de muncă. Banii din conturi şi proprietăţile ar fi fost transferate în conturile a trei societăţi de tip off-shore deschise cu ajutorul lui Laszlo Kiss în Statele Unite.

Pe aceeași temă