Soțul Alinei Bica, sub control judiciar. Mircea Bica este acuzat de evaziune fiscală

Data publicării:
ALINA BICA AREST -Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Procurorii au indicii privind săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 3,4 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, liderul grupului infracțional, Dan Vasile, a fost denunțat de cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender. Dan Vasile și soțul Alinei Bica, Mircea Bica, ar fi primit mită pachetul majoritar de acțiuni al unei societăți de pe platforma industrială Nitramonia.

Unsprezece persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT Brașov, iar printre acestea se numără și Mircea Bica. 

În acest caz sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor și care ar fi utilizat două firme-fantomă din Alba și Cluj, relatează Agerpres.

Mircea Octavian Bica are o plantație de afine ecologice în județul Brașov, prin intermediul firmei Biosfera Fruct SRL, susțin surse judiciare.

El ar fi folosit circuitul evazionist pentru a scădea din facturi suma de 80.000 lei, acesta fiind și prejudiciul reținut în cazul lui.

În ultima declarație de avere depusă în anul 2014 de Alina Bica în calitate de șefă a DIICOT, Mircea Octavian Bica apare ca acționar unic la firma de consultanță SC Industrial Solutions SRL, de unde a obținut un venit de 83.500 lei, iar la Biosfera Fruct SRL apare ca angajat, cu un venit anual de 3.372 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri