Sari la conținut

Soțul Andei Adam, cercetat pentru falsificare de carduri bancare

Soţul cântăreţei Anda Adam, Sorin Andrei Nicolescu, este cercetat de DIICOT Constanţa într-un dosar privind falsificarea unor carduri bancare emise în Australia, SUA şi Mexic şi retragerea de bani fără consimţământul titularilor legitimi ai cardurilor. Se pare că soțul artistei ar face parte dintr-un grup infracțional care ar fi sustras din bancomate 300.000 lei.

anda adam cu sotul falsificator de carduri

ACTUALIZARE 23.00. Sorin Nicolescu, soţul Andei Adam, este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DIICOT, într-un dosar de falsificare de carduri, în care prejudiciul este de aproximativ 300.000 de lei, au declarat, miercuri, surse judiciare, pentru News.ro.


 

Potrivit reprezentanţilor DIICOT, procurorii au făcut, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii la persoane suspectate de falsificarea de carduri bancare şi de acces ilegal la sistemul informatic.

O parte dintre suspecţi au fost citaţi la audieri, iar pentru alţii au fost emise mandate de aducere.

Conform unor surse judiciare, printre cei suspectaţi în acest dosar se află şi Sorin Andrei Nicolescu, soţul cântăreţei Anda Adam.

Sursele citate au precizat că pe numele lui Sorin Nicolescu a fost emis mandat de aducere şi este cercetat pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul, fără drept, la un sistem informatic, după ce, în perioada mai 2009 – iulie 2012, în mai multe rânduri, ”a deţinut mai multe carduri contrafăcute, ai căror emitenţi legitimi erau bănci sau alte instituţii financiare din Australia, SUA, Mexic, în scopul punerii în circulaţie”, el retrăgând fraudulos bani de la un ATM din municipiul Constanţa.
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat 8 percheziții domiciliare  într-o cauză vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 – 2015 membrii grupului infracţional  au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.

    Ulterior, membrii grupului au  folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

    Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză   au fost găsite şi  ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani.

    Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa  vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

  Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Pe aceeași temă