Spionul acuzat de pedofilie avea patru facultăți, dar și antecedente. Ion Iliescu l-a grațiat în 1990

Data publicării:
pedofil

Probele anchetatorilor sunt la fel de serioase ca şi acuzaţiile. Fostul spion a fost filmat de camerele de supraveghere de pe străzile Bucureştiului. Într-un prim episod încerca să convingă un copil de 5-6 ani să îl urmeze. În altă zonă a Bucureştiului, este filmat cum fuge disperat. A fost surprins de mama unui copil, care şi-a dat seama că omul cu aparenţa unui bunic este un pericol colosal.

După aproape doi ani de investigaţii şi filaje, fostul ofiţer al Direcţiei de Informaţii a Armatei a fost prins. Ofiţerii Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei şi procurorii l-au săltat astăzi din locuinţa lui, unde ducea o viaţă dublă. Iubita lui, cu 20 de ani mai tânără, le-a spus plângând anchetatorilor că nu ştia lângă cine trăieşte.

Noi, ca adulţi, nu reuşim să identificăm o persoană care are această tulburare la nivelul atracţiei sau ca obiect sexual al fanteziilor lui. Din acest motiv, persoana respectivă are şi abilitatea de a adormi, cu ghilimelele de rigoare, suspiciunile adultului”, spune psihologul Jeni Chiriac.

Acuzaţiile sunt grave: perversiuni sexuale, agresiune sexuală şi tentativă de viol.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii reţineriu pe 24 de ore”, a anunțat procurorul Corina Paraschivescu.

Fostul spion îşi alegea victimele din preajma şcolilor, a parcurilor sau a locurilor de joacă, spun anchetatorii. Cei opt copii au fost molestaţi în scările unor blocuri sau în locuri ferite de pe Calea Griviţei, Calea Călăraşi, Bulevardul Basarabiei şi Şoseaua Pantelimon din Bucureşti.

Anchetatorii au aflat uimiţi că bărbatul acuzat de molestarea a opt copii cu vârste între 5 şi 10 ani a terminat patru facultăţi şi a lucrat în structurile înalte ale statului. Faptele lui nu sunt, însă, o simplă rătăcire. Fostul agent secret are antecedente care datează încă de acum 30 de ani.

În vremea în care era ofiţer al MApN, bărbatul a fost condamnat pentru pedofilie. După doi de închisoare, eliberarea i-a venit tocmai de la Cotroceni. Preşedintele Ion Iliescu l-a graţiat în 1990.

Un alt pedofil din București e căutat de doi ani

Nu este singurul caz de acest fel din Bucureşti. Un alt bărbat este acum căutat de poliţişti pentru că ar fi abuzat, în urmă cu doi ani, o fetiţă chiar în scara blocului în care locuia copila. Fapta s-a petrecut în cartierul Drumul Taberei. Bărbatul ar fi așteptat-o pe fetiță când a ieșit de la școală și sub diverse pretexte, a convins-o să-l lase să o însoțească până în scara blocului. Din nefericire, n-a fost nimeni pe scara blocului care să o scape pe fetiță. Polițiștii au la dispoziție doar niște imagini video

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri