Stadiul anchetelor privind violenţele din Piaţa Victoriei. Ce s-a făcut deja şi ce urmează

Data actualizării: Data publicării:
20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_22

Anchetă pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă, după intervenţia în forţă a jandarmilor de vineri, de la protestul din Capitală. Procurorii de la Parchetul Militar Bucureşti au început urmărirea penală şi deja au cerut acte de la Jandarmerie legate de misiune.

Procurorii militari fac anchete pentru abuz în serviciu şi purtare abuzivă şi au cerut de la Jandarmerie documente legate de intervenţia de vineri din Piaşa Victoriei. Vor să afle anchetatorii cine a coordonat intervenţia, cum s-au dat ordinele şi cum au acţionat echipele de jandarmi din teren. Ei vor analiza cele întâmplate inclusiv în baza imaginilor video surprinse de jurnalişti, de persoane care au participat la protest şi de camerele de supraveghere din zonă.

Vor să afle dacă acţiunile jandarmilor au fost coordonate şi pe deplin justificate, dacă au respectat legea şi regulamentele interne ale militarilor.

Ancheta va lua în calcul şi plângerile deja depuse pe numele Jandarmeriei, este vorba despre cele 19 denunţuri depuse iniţial la Poliţie şi apoi redirecţionate către Parchet.

Este de aşteptat ca în zilele următoare, la Parchetul Militar să fie înregistrate şi alte plângeri penale. Vor fi audiate şi alte persaone, este de aşteptat să fie audiaţi şi jandarmii care au intervenit în teren, începând cu cei care au coordonat acţiunea.

Citiţi şi:

Violenţe fără margini în Piaţa Victoriei. Explicaţiile Jandarmeriei. Protestele vor continua

În paralel se desfăşoară şi ancheta la Parchetul Capitalei, care cercetează incidentul în urma căruia doi jandarmi au fost bătuţi de către un grup de bărbaţi violenţi, doi dintre aceştia fiind deja reţinuţi, puşi sub acuzare petru ultraj şi lovire. Ei sunt la această oră în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri