Statistici îngrijorătoare: Sute de copii uciși de propriii părinți. Lazăr: „E o cifră nepermis de mare”

Data actualizării: Data publicării:
copil teama violenta shutterstock_692367886

Sunt cifre șocante ale unui fenomen care ia amploare: cu o școală din ce în ce mai slabă și familii distruse, crește alarmant numărul de copii victime. Și asta chiar în timp ce politicienii sunt ocupați cu războiul împotriva justiției. Aproape 1500 de inculpați trimiși în judecată pentru violență în familie. O cifră nepermis de mare, spune procurorul general al României, Augustin Lazăr. Sute de copii au fost loviți sau uciși de părinții lor, alții au fost violați de propriii lor părinți sau frați. Cine și ce face pentru acești oameni? Cine și cum are grijă de copiii lăsați în urmă de părinții plecați în Spania sau Italia? Iată statistica îngrijorătoare adusă în fața publicului de procurorul general:

Din analiza statitstică rezultă aspecte îngrijorătoare pentru violența în familie. Aproape 1500 de inculpați trimiși în judecată pentru infracțiuni de violență în familie. E o cifră nepermis de mare. 2,5% din totalul inculpaților trimiși în judecată sunt inculpați pentru infracțiuni privind violența în familie. Copii victime ale părinților: 223 de victime ale infracțiunilor contra persoanei, dintre care 162 minori. 62 de copii victime ale omorului - tentativă și faptă cosumată, din care 28 minori. Sunt niște cifre impresionante. 57 copii victime ale lovirilor sau altor violențe, din care 31 minori. 44 victime ale violului, din care 37 minori, viol comis de unul dintre părinți. 622 victime ale abandonului de familie, dintre care 557 minori.

Raportat la relația frați și surori victime: 132 de victime ale infracțiunilor contra pesoanei, din care 18 minori. 43 de victime ale omorului, fie tentativă, fie faptă consumată, între frați și surori. 68 de victime ale lovirilor sau alte violențe, 14 victime ale violului, între care 12 minori, între frați și surori”, a spus procurorul general.

„Sunt niște cifre care ne pun serios pe gânduri și ne reamintesc principlul 'a ști pentru a preveni', un principiu vechi din secolul 18. Societatea din zilele noastre e una violentă şi avem nevoie de măsuri care să prevină astfel de fapte”, a adăugat Augustin Lazăr.

În ciuda acestor cifre, politicienii încă așteaptă să voteze un proiect trimis în Parlament de Guvernul României, referitor la oprirea violenței în familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri