STENOGRAME. Consiliera personală de la Senat a lui Darius Vâlcov se ocupa de achiziţia tablourilor

Data publicării:
valcov

În dosarul trimis in judecată, procurorii descriu pe larg povestea celor 124 de tablouri cumpărate de fostul ministru de Finanțe din banii primiţi mită. Darius Valcov și-a construit impresionanta colecție de artă prin intermediari: fie că era vorba de consilieri de la Senat sau chiar de şoferul personal. Aşa au ajuns aceştia să deţină tablouri semnate de pictori celebri precum Picasso sau Renoir.

Consiliera personal de la Senat a lui Darius Vâlcov se ocupa de achiziţia tablourilor. Le-a declarat anchetatorilor că odată pânzele achiziţionate, le transporta în locurile indicate de fostul ministru fie cu taxiul, fie cu duba fostului său şofer”, relatează Andreea Georgescu, reporter Digi24.

Șoferul parlamentarului a descris cum se desfăşurau licitaţiile la care participa, în numele şefului său.

Darius Vâlcov i-a cerut să îl ducă la Galeriile de artă Alis, situate în zona bulevardului Iancu de Hunedoara, iar după ce a parcat, i-a cerut să intre împreună cu el şi să se înscrie, în baza cărţii de identitate, ca participant la licitaţie. În sala unde se ţinea licitaţia, Darius Vâlcov a stat împreună cu Sandra Maria Stănescu şi Larisa Maria Popa. După ce a început licitaţia, inculpatul Darius Vâlcov îi indica când să ridice paleta pentru a licita şi opera pentru care trebuia să liciteze”, se arată în rechizitoriul DNA.

O altă apropiată a fostului primar se ocupa de galeria de artă, pentru un salariu de 3.000 de lei.

În vara lui 2013, fosta câștigătoare a concursului Miss România - desemnată de Darius Vâlcov să se ocupe de înfiinţarea galeriei de artă unde visa să îşi expună tablourile cumpărate în ultimii ani - a închiriat o clădire, situată într-o zonă exclusivistă a Capitalei, chiar în spatele Palatului Victoria. A semnat un contract pentru o chirie de 500 de euro, iar în documente se stipula că poate folosi două etaje ale vilei. Însă atunci când a venit să preia cheile imobilului, proprietarul i-a spus că poate să folosească liniştită întreaga clădire”, transmite Andreea Georgescu, reporter Digi24.

Fostul ministru al Finantelor va fi judecat în arest, potrivit deciziei magistratilor de la instanța supremă.

Citiți și Darius Vâlcov, la DNA: Vasile Blaga mi-a spus că Tehnologica Radion trebuie să câştige licitaţii. Copreşedintele PNL: Dacă un singur cuvânt se adevereşte, nu voi mai participa la şedinţele partidului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri