STENOGRAME. Europarlamentarul Constantin Rebega, acuzat de instigare la spălare de bani, fals şi uz de fals

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

Procurorii DNA îi acuză pe cei doi oficiali ai Ministerului Agriculturii de luare de mită şi spălare de bani. Secretarul general al ministerului, Laurenţiu Găman, şi fostul secretar de stat Nagy Peter Tamas ar fi cerut reprezentanţilor Romexpo 40.000 de euro mită în schimbul contractului de organizare a Târgului Indagra, din noiembrie anul trecut.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii:

Există un mandat pentru a percheziționa un birou din cadrul Ministerului Agriculturii.

Nu ati fost chemat de DNA în nicio calitate?

Eu? Nu, niciodată.

Percheziţii au fost la biroul secretarul general al ministerului Agriculturii, Laurenţiu Găman, şi la alte opt adrese din Bucureşti, Braşov, Ploieşti şi Mureş. Procurorii spun că mita ajungea la Laurenţiu Găman şi la Nagy Peter Tamas prin intermediari, sub forma unor contracte pentru prestarea unor servicii inexistente. Aceşti intermediari au fost interceptaţi.

Vasilescu Claudiu a ţinut să precizeze faptul că încheierea acestui contract a reprezentat doar un ajutor acordat altor persoane - „Din punctul meu de vedere n-am nicio treabă, nicio apăsare, e treaba lor. E treaba lor. I-am ajutat... I-am ajutat." - şi că cel care solicită banii este numitul Rebega Laurenţiu, parlamentar în Parlamentul European: „O să mă sune, o să mă zăpăcească la cap... Rebega... Europarlamentar... Europarlamentarul lor... Finul lui Daniel... Finul lui Daniel Constantin." se arată în referatul DNA.

Aşa au descoperit procurorii că o parte din mită ar fi ajuns şi la europarlamentarul PC. Acum şi el are dosar penal, după ce a fost adus cu mandat la DNA. Constantin Rebega este acuzat de folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, la fals în înscrisuri şi uz de fals.

Procurorii DNA susţin că cei doi oficiali din ministerul Agriculturii ar trebui arestaţi preventiv pentru ca au cerut comisioane plătite, până la urmă, din bugetul de stat, comportându-se ca şi cum sumele li se cuveneau.

Mentalitatea infracțională manifestată fățis, rezultată din pretinderea fără menajamente a unor „comisioane" din sumele plătite de bugetul de stat, de parcă inculpaţii s-ar considera cumva îndreptăţiţi să primească o parte din suma totală de bani. se mai arată în referatul DNA.

Citiți și: Percheziții la Ministerul Agriculturii. Doi oficiali sunt acuzați de mită și spălare de bani

Doi oficiali de la Ministerul Agriculturii, acuzați de luare de mită, află azi dacă vor fi arestați preventiv

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri