Studenții de la Litere și Filosofie, alături de magistrați împotriva OUG 7

Data actualizării: Data publicării:
studenti litere protest
Inquam Photos / George Calin

După actorii Teatrului Naţional, şi studenţii fac front comun cu magistraţii şi protestează faţă de Ordonanţa 7. Pentru ei, vicierea independenţei Justiţiei, aşa cum spun magistraţii că se întâmplă dacă ordonanţa nu va fi abrogată, înseamnă un viitor nesigur. Profesori și studenți de la facultățile de Litere și Filosofie protestează la această oră.

Zeci de studenți și profesori de la Universitatea din București protestează la această oră în sprijinul magistraților, față de OUG 7.

Profesorul Emil Ionescu, decanul Facultății de Litere, anunța, zilele trecute, că protestul se dorește a fi unul „pașnic și nezgomotos”.

„Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7”, a adăugat el.

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

FOTO: Inquam Photos/George Călin

Protestul este programat să dureze o oră, până la ora 13:00.

De altfel, cadre didactice şi studenţi din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) şi-au manifestat solidaritatea cu protestul magistraţilor şi se asociază colegilor din alte universităţi şi centre universitare, condamnând „orice încercare de subordonare politică a justiţiei”.

Actorii Teatrului Naţional au protestat, pe treptele instituţiei, înaintea reprezentaţiei de duminică seara. Printre ei s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ. Mihai Călin, Marius Manole. Ei s-au alăturat protestului judecătorilor și procurorilor din zeci de județe. În continuare, o parte dintre ei protestează purtând o banderolă albă pe mână.

Citește și Gabriel Liiceanu, la protestul față de OUG 7: Nevoia de libertate ne împinge aici. Cine vrea să ia independența justiției vrea să ne fure liber

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri