SUA: A început procesul Principesei Irina. Fiica Regelui Mihai este acuzată de organizarea de lupte cu cocoşi

Data publicării:
cocosi

În Statele Unite, a început procesul principesei Irina, fiica Regelui Mihai. Ea este acuzată că, alături de soţul ei, ar fi organizat lupte ilegale de cocoşi. Cei doi îşi susţin nevinovăţia, însă procuratura deţine dovezi potrivit cărora Irina Walker şi John Wesley Walker au organizat cel puţin zece asemenea lupte la ferma lor din estul statului american Oregon. 

Din această afacere, cei doi ar fi încasat aproximativ 2000 de dolari pe zi. Ei riscă acum o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Ei sunt judecaţi în libertate, dar judecătorul a decis în luna august ca paşapoartele să le fie confiscate. De asemenea, Principesa Irina şi John Wesley Walker au fost obligaţi să poarte sisteme de monitorizare prin GPS.

Acuzaţiile emise împotriva Principesei Irina şi a soţului său

John Wesley Walker şi Irina Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale. De asemenea, ei mai sunt inculpaţi, alături de alte 12 persoane, de încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013. Cocoşii ar fi avut cuţite ataşate de picoare, iar lupta nu se termina până ce unul dintre ei nu murea.

Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state, a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon, la momentul arestării celor doi, în luna august. Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale”, a adăugat aceasta.

Într-un comunicat, Casa Regală a României şi-a manifestat speranţa că justiţia va soluţiona în cel mai rapid şi just mod cazul Principesei Irina, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Tatăl său speră, de asemenea, ca prezumția de nevinovăție să funcționeze, „așa cum este legal și moral, de la început și până la sfârșitul acestui nefericit eveniment”, se mai arăta în comunicat.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri