Surse: Cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr a fost aprobată

Data publicării:
augustin lazar declaratie revocare inquam george calin 20181024201616_IMG_3128-01-01

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, au precizat surse din CSM pentru Agerpres.

augustin lazar declaratie revocare inquam george calin 20181024201616_IMG_3128-01-01
Foto: InquamPhotos/George Călin

Decizia va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie prin pensionare.

Secţia pentru procurori a CSM şi-a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de joi cu cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr.

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri