Surse: Marian Vanghelie ar fi luat mită 90 de milioane de euro. Iubita lui, Oana Mizil, adusă cu mandat la DNA 

Data publicării:
Marian Vanghelie 3

MediafaxFoto

ACTUALIZARE 15.00. Percheziţiile derulate la domiciliul lui Marian Vanghelie s-au încheiat. Edilul a fost adus cu o maşină a Poliţiei la sediul primăriei.

Între timp, Oana Mizil a ieşit de la audierile de la DNA.

ACTUALIZARE 11.40. Oana Mizil este acuzată de activităţi incompatibile cu funcţia de deputat.

Marian Vanghelie este suspectat de fapte de abuz în serviciu, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru.

ACTUALIZARE 11.00. Oana Niculescu-Mizil a fost adusă cu mandat la DNA. I s-a permis să vină cu maşina personală, dar autoturismul a fost escortat de maşina poliţiei.

Ea a spus că nu ştie de ce a fost adusă la DNA şi a respins orice implicare a primarului în atribuirea contractelor, spunând că este exclus ca acesta să fi perceput comisioane ilegale.

ACTUALIZARE 10.40. Marian Vanghelie a fost ridicat din locuinţa iubitei sale, Oana Niculescu-Mizil, şi adus la domiciliul său, unde au loc percheziţii.


ACTUALIZARE 10.25. Cristian Ene, avocatul lui Marian Vanghelie, a declarat la Digi24 că edilul nu este acasă şi că el este cel care asistă la percheziţii.

Marian Vanghelie se va prezenta la domiciliu pentru a luat act de procedurile în derulare, a spus avocatul.


ACTUALIZARE 10.15. „Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, a comunicat DNA.  


Procurorii DNA verifică modul în care, începând din 2007 până în prezent, au fost acordate lucrări finanţate din bugetul public al Primăriei Sectorului 5, către o anumită societate comercială de către oficiali din Primărie.

Este vorba despre contracte acordate pentru reabilitarea de instituţii de învăţământ - grădiniţe şi şcoli.

Sunt descinderi la sediul primăriei, la sediul Administraţiei Domeniului Public sector 5, la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la sediul firmei respective - Callex Business Group.

Prejudiciul estimat se ridică la 2 miliarde de lei. 

Lucrările finanţate din bani publici ar fi fost acordate nelegal, iar, potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de 20% din suma acordată pentru lucrări, adică aproximativ 90 de milioane de euro.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri