T. Băsescu: Banii pentru mita în cazul Bogdan Olteanu s-au scos din Bulgaria. Am avut unele informații

Data publicării:
basescu profil fb

„Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Erau operaţiuni care s-au raportat. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro. Instituțiile statului nu au acționat, probabil pentru că nu au ştiut pentru ce au fost. Au aflat că s-au scos, dar nu au ştiut pentru ce au fost. Aici se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu pentru postul de guvernator al Deltei. Probabil în urma unui denunț, acum procurorii au reușit să lege lucrurile", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a mai spus şi că Bogdan Olteanu, pe atunci președinte al Camerei Deputaților, a făcut greşeala să anunţe, la vremea respectivă, numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, deşi acest lucru era atribuţia Guvernului.

Bogdan Olteanu e cercetat în arest la domiciliu în acest caz şi a anunţat că îşi va da demisia din funcţia de viceguvernator al BNR.

Tăriceanu e un om cu bani, n-avea nevoie de mită

Întrebat dacă ținta în dosarul lui Bogdan Olteanu este Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a răspuns: „Nu cred. (...) Îl știu pe Tăriceanu, Tăriceanu e un om cu bani. El n-a avut nevoie să ia o mită de un milion, de asta n-am crezut-o de la bun început. Deci indiferent care e părerea mea despre el, din acest punct de vedere, la cât îl cunosc, nu cred că Tăriceanu este omul care să condiționeze o numire pe bani”, a declarat fostul președinte, citat de Agerpres.

În opinia lui Traian Băsescu, ținta în acest caz este „primitorul banilor”.

„Cred că în acest caz, ținta este primitorul banilor, pentru că a fost la schimb, și Bogdan Olteanu a și făcut greșeala să anunțe el, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, (...) cine va fi noul guvernator al Deltei Dunării. N-a anunțat-o Executivul, n-a anunțat-o Tăriceanu, deci ceva e în neregulă. (...) Ce treabă avea președintele Camerei Deputaților să anunțe cu două zile înainte de numire că Liviu Mihaiu va deveni guvernatorul Deltei?!", a arătat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a mai afirmat că are convingerea că în acest caz Direcția Națională Anticorupție n-a mai avut nevoie de sprijin popular, pentru că este „cu temele foarte bine făcute”.

„După liniștea cu care DNA a dat drumul la acest caz și la măsurile împotriva domnului Olteanu, părerea mea este că DNA n-a avut nevoie de suport public și de spectacol, pentru că e sigur pe el. Nu am dubii aici (...) Una este când un om dă bani la partid și spune: 'Vreau să dau bani la partid, dar nu vreau să mă scrieți acolo, că nu vreau să apar în Monitorul Oficial'. Că îi ia partidul sau nu-i ia, e o altă chestiune. Dar aici este vorba de numirea, de condiționarea banilor de numirea unui om, deci este mită", a precizat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri