T. Băsescu: M-aş bucura dacă ar ieşi şi dosarul EADS. DNA este apolitică, merge ca buldozerul înainte 

Data publicării:
basescu adevarul live

 

"Cred că DNA nu poate acţiona sezonier, oricine poate judeca că se putea amâna chemarea cuiva cu o săptămână, dar DNA nu se uită la scena politică. Asupra acestui lucru vă asigur, merg ca buldozerul înainte", a spus Băsescu la Adevărul Live.

El a precizat că acesta este semnul că justiţia este independendă, liberă de presiuni.

"M-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS", a mai declarat Traian Băsescu, precizând că este bine că lucrurile merg înainte.

"Dacă ar apărarea suspiciunea că ceva se întâmplă şi, datorită preşedintelui nu se face o descindere, s-ar duce munca mea de zece ani. A fost un efort de izolare a justiţiei de presiunea politică şi mi-aş dori mult să închei mandatul cu această poză, că justiţia, după zece ani de mandat Băsescu, funcţionează fără să ţină cont de culoarea politică", a arătat Traian Băsescu.

El a mai afirmat că în acest moment, DNA este "apolitică", precizând că acest lucru se întâmplă "odată cu numirea lui Daniel Morar".

Despre dosarul EADS, Traian Băsescu a spus că acesta este "de asemenea un dosar care este în zona care radiografiază în continuare zona politică".

"Este necesar, pentru că populaţia nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică, dacă nu vede. Şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti", a arătat Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri