T. Berbeceanu, şeful BCCO Alba, reținut la şase ani după ce a fost declarat „Polițistul anului”

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii 1


Comisarul-şef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, structură cu atribuţii în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

Traian Berbeceanu a avut în ultimii ani mai multe plângeri penale privind modul în care a anchetat diferite dosare, acţiuni înaintate de persoane cercetate în cauzele respective.

Traian Berbeceanu declara, în 2012, că la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia erau depuse trei plângeri pe numele său, formulate de către o parte dintre inculpaţii în dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE, dosar pe care BCCO Alba Iulia îl instrumenta la acea dată. Două dintre plângeri au fost formulate de subcomisarul BCCO Liviu Schiau şi fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu, ambii cercetaţi în dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE.

În anul 2007, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Traian Berbeceanu au primit, la o gală organizată de Poliţia Română, titlul de „Poliţistul anului” la categoria „Combaterea Criminalităţii Organizate”, potrivit Mediafax.

Titlul „Polițistul anului” la categoria „Combaterea criminalității organizate”, a fost acordat echipei de ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-lulia, condusă de comisarul Traian Berbeceanu, pentru profesionalismul cu care a instrumentat Dosarul „Hidra”, se scria în revista Poliției Române.

Ce avere a declarat polițistul

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2013, Traian Berbeceanu are un apartament la Deva, în suprafaţă de 78 de metri pătraţi, cumpărat în 2001.

El mai menţionează în declaraţia de avere trei maşini - un autoturism Skoda Octavia, pe numele său, cumpărat în 2004, un autoturism Volkswagen Bora, deţinut de soţia sa şi cumpărat în 2004 şi o remorcă auto, cumpărată în 2011.

În declaraţia de avere, Berbeceanu mai menţionează un credit de 35.000 de euro contractat în anul 2010 şi scadent în 2035.

La rubrica „venituri”, el precizează un venit anul de aproximativ 65.000 de lei din salariul de la IGPR şi un venit anual de aproximativ 28.000 de lei, obţinut de soţia sa din salariul de la ISJ Hunedoara.

Traian Bebeceanu este căsătorit, are un copil şi locuieşte în Deva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri