Tabără TSD pe banii statului, cu semnături false de la zeci de studenți

Data publicării:
TSD Pitesti1

Zeci de studenţi ai Universităţii din Piteşti au fost folosiţi drept paravan pentru a acoperi cheltuielile Ministerului Tineretului pentru un eveniment de partid. E vorba despre dosarul în care un fost director al instituţiei a fost recent trimis în judecată pentru corupţie. Acesta ar fi folosit datele studenţilor pentru a deconta cheltuielile unei tabere politice a organizaţiei Argeş a tineretului social-democrat.

Cristian Meleşteu, fost şef de direcţie în Ministerul Tineretului, este acuzat că, în 2013, a plătit din banii instituţiei tabăra politică de la munte a TSD Argeş. Anchetatorii au descoperit că, pentru a acoperi deturnarea de fonduri, facturile au fost făcute pe numele a zeci de studenţi din Piteşti, cu ajutorul unor complici.

„În vederea decontării proiectului studențesc, inculpata Georgiana Drăghici a solicitat o listă cu date ale unor studenți ai Universității Pitești, ale căror semnături au fost falsificate pe lista reprezentând participanții fictivi la proiectul Ed Eco Sport. Diagrama de cazare și pontajul de masă au fost avute în vedere de funcționari ai MTS, care au avizat plata, fără a avea cunoștință de caracterul fictiv al acestora”, se arată în dosarul trimis în instanţă.

Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, mai ales că pe o reţea de socializare au apărut poze de la tabăra politică. Au cerut listele de participanţi de la ministerul Tineretului şi i-au convocat la audieri pe cei 30 de studenţi care, în acte, au mers la Poiana Braşov la un seminar despre protecţia mediului.

„Toți martorii au declarat că nu au participat la nicio activitate la Poiana Brașov în perioada menționată și nu și-au recunoscut semnăturile de pe lista de participare, diagrama de cazare sau pontajul de masă”, potrivit dosarului.

Fostul director din Ministerul Tineretului va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri