Tactica lui Burnei pentru experimentele eșuate pe copii

Data publicării:
burnei

Noi detalii în cazul chirurgului Gheorghe Burnei, de la Spitalul Marie Curie, aflat acum în arest la domiciliu pentru luare de mită. Procurorii spun că medicul a realizat operaţii pentru afecţiuni inventate, a făcut prelevări de ţesut şi fragmente osoase fără ca pacienţii să ştie, şi a făcut experimente medicale ilegale pe copii.

Ţesuturile şi fragmentele osoase descoperite de procurori în frigiderul medicului ar fi fost recoltate fără acceptul pacienţilor şi erau folosite pentru alte intervenţii chirurgicale, dar fără niciun fel de aprobare sau suport ştiinţific.

Gheorghe Burnei inventează probleme de sănătate (...) efectuează de multe ori intervenţii chirurgicale cu mult disproporţionate cu problema reală. (...) Efectuează intervenţii chirurgicale şi acolo unde acestea nu se impun în raport cu situaţia sau vârsta copilului, implantează sisteme şi proteze care nu sunt necesare”, se arată în referatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Într-un cuvânt – experimente, - spun procurorii.

„În cazul altor copii ai căror părinți nu realizează că, de fapt, copilul a fost supus unui experiment eșuat, inculpatul continuă să îi opereze sub pretextul că le remediază operațiile, dar în realitate continuă experimentele”, se arată în referat.

Anchetatorii sunt uimiţi că medicul ar fi cerut bani şi pentru operaţiile nereuşite. El a fost filmat de 15 ori în ultimele două luni primind bani pentru intervenţii sau consultaţii. Nu cerea direct, însă internările repetate, fără operarea copiilor, sau prezentarea unor situaţii medicale mai grave decât în realitate erau metode de a îi convinge pe părinţi să plătească.

- Vă consideraţi vinovat de toate acuzaţiile ce v-au fost aduse?

- Nu.

Şi conducerea spitalului face acum verificări în legătură cu activitatea doctorului.

A fost demarată şi o anchetă internă a spitalului, de verificare a respectării protocoalelor interne şi ale secţiei, ale Clinicii de ortopedie. Programul operator a fost preluat de colegi”, spune Denis Stănescu, purtător de cuvânt al Spitalului Marie Curie.

Deşi acuzaţiile procurorilor în legătură cu practicile medicului sunt dintre cele mai grave, oamenii continuă să vină la uşa cabinetului său.

Parchetul Capitalei a contestat deja decizia de plasare în arest la domiciliu a chirurgului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri