Sari la conținut
News Alert

Tânărul care a târât un poliţist cu maşina rămâne în arest

Tânărul care a târât 20 de metri cu maşina un polițist care îl oprise pentru că a trecut pe culoarea roşie a semaforului rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor, ultraj şi distrugere.

roni herscovici fb

Ronnen Herscovici este arestat preventiv din 11 martie, când Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor şi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit News.ro.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care în 16 martie a menţinut decizia de arestare preventivă, acesta având mandat până în 9 aprilie inclusiv.

Ronnen Herscovici are 22 de ani şi este, potrivit unor surse judiciare, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, prins în 2001 de poliţişti, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, cu peste 1.000 de tablete de Ecstasy asupra sa.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti îl acuză pe Ronnen Herscovici de tentativă de omor, ultraj şi distrugere, după ce în noaptea de 10 spre 11 martie, a târât cu maşina aproximativ 20 de metri un poliţist de la Brigada Rutieră care îl oprise să îl legitimeze pentru că nu a oprit la culoarea roşie a semaforului.

Tânărul a refuzat iniţial să oprească, apoi a devenit agresiv verbal când poliţistul i-a solicitat documentele, iar la scurt timp după a demarat, cu poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă. Un alt poliţist a plecat imediat în urmărirea lui Herscovici, iar după 20 de metri, poliţistul care a rămas agăţat de maşină a reuşit să sară, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţistul care a plecat în urmărirea tânărului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul acestuia. Şoferul a refuzat să coboare şi s-a blocat în maşină. Ulterior, cu ajutorul unei chei de rezervă, care a fost adusă de persoane din familia tânărului, poliţiştii au deschis portbagajul maşinii şi au încercat să îl determine să iasă din autovehicul folosind un spray lacrimogen, însă acesta a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau. În acel moment, poliţiştii au tras trei focuri de armă şi au reuşit să îl imobilizeze, nicio persoană nefiind rănită.

Poliţistul care a fost târât cu maşina a suferit fracturi la mai multe degete ale mâinii, fiind dus atunci la spital.