Tânărul reţinut pentru că ar fi confecţionat bomba artizanală din Drobeta Turnu Severin află dacă va fi arestat preventiv

Data publicării:
bomba-2

Tânărul care ar fi confecţionat bomba artizanală ce conţinea 3 kilograme de explozibil află marţi dacă va fi arestat preventiv. Dispozitivul exploziv a fost găsit săptămâna trecută, lângă un bloc din Drobeta Turnu Severin. Potrivit surselor din anchetă, bomba ar fi distrus cel puţin parterul imobilului dacă ar fi fost detonată.


Bărbatul este pasibil de o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. El este cercetat pentru producerea şi deţinerea fără drept a unui material exploziv şi este dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii, care au primit ajutor din partea Serviciului Român de Informaţii, au percheziţionat locuinţa suspectului şi domiciliile apropiaţilor lui, de unde au ridicat mai multe probe.

Suspectul ar fi ascuns la subsolul blocului un dispozitiv explozibil artizanal care, pe lângă componenta pirotehnică, avea şi un recipient metalic, protejat cu o bandă. Pachetul conţinea aproximativ 3 kilograme de material explozibil.

Dispozitivul a fost găsit întâmplător de un locatar care a anunţat poliţia. Specialiştii spun că, dacă ar fi explodat în locul în care a fost găsit, cel puţin parterul blocului ar fi fost distrus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri