Tăriceanu cere să ne retragem din Mecanismul de Cooperare și Verificare

Data publicării:
Berlaymont Comisia Europeana -AFP Mediafax Foto-GEORGES GOBET-1

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că va propune ca România să nu mai coopereze în cadrul MCV.

Berlaymont Comisia Europeana -AFP Mediafax Foto-GEORGES GOBET

Anunțul lui Tăriceanu vine după publicarea raportului MCV al CE. ”Raportul MCV arată progrese ireversibile în lupta anticorupție. Voi propune, într-o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, ca România să transmită Comisiei Europene că nu mai vrea să coopereze în cadrul MCV care e unul discriminatoriu”, spune președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El susține că România are cea mai transparentă și severă legislație, iar ”criticile trebuie să vină de la Parlament, nu din altă parte”. În ce privește recomandările din raportul MCV Tăriceanu le califică drept ”total neavenite”.

Supărarea lui Tăriceanu vine după ce Comisia Europeană a decis să mențină MCV în privința României.

Documentul MCV a venit în contextul celor două ordonanţe lansate în dezbatere de către Guvern, cea pentru graţiere şi cea pentru modificarea Codului Penal. În pagina 14, documentul Comisie Europene se referă explicit şi la ordonanţele de urgenţă pregătite de Guvernul Grindeanu, privind graţierea şi modificarea codurilor penale, care au generat proteste de stradă după 18 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri