Tăriceanu, despre revocarea şefei DNA: Iohannis să ia decizia şi să îşi asume

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi Klaus Iohannis bilant dna agerpres_8357770
Foto: Agerpres

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a încălcat "grav" Constituţia, dar că revocarea acesteia din funcţie ţine de modul în care preşedintele Klaus Iohannis "înţelege"să-şi exercite mandatul.

Laura Codruta Kovesi Klaus Iohannis bilant dna agerpres_8357770
Foto: Agerpres

"Preşedintele trebuie să vegheze la respectarea Constituţiei. Doamna Kovesi a călcat peste Constituţie grav, de aceea îmi pun întrebarea cum va gestiona preşedintele, dar nu sunt consilierul lui. Nu vreau să intervin în această chestiune, preşedintele trebuie să ia decizia şi după aceea să îşi asume şi consecinţele deciziei", a afirmat Tăriceanu marţi seară la Antena 3.

Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă preşedintele Iohannis decide să respingă solicitarea ministrului Justiţiei în cazul procurorului-şef al DNA, Tăriceanu a răspuns că se va ajunge la Curtea Constituţională.

"Cred că se va ajunge la Curtea Constituţională, dar dacă stăm să analizăm lucrurile aşa cum sunt din punct de vedere constituţional, conflictul mai degrabă pare să fie unul între Guvern şi preşedinte, pentru că raportul şi solicitarea de revocare au fost făcute de ministrul Justiţiei, prin urmare el angajează Guvernul, în raport cu preşedintele. Constituţia sigur că dă dreptul şi preşedinţilor celor două Camere să facă sesizări de conflicte interinstituţionale, dar cred că în această situaţie lucrurile sunt foarte clare. Logic ar fi ca ministrul Justiţiei şi, prin translaţie, prim-ministrul să fie cel care sesizează acest caz", a punctat Tăriceanu.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri