Tăriceanu: DNA este o instituţie care e complet deraiată

Data publicării:
tariceanu la senat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că DNA este o instituţie „complet deraiată” şi „scăpată de sub orice control civil”, în condiţiile în care procurorii nu sunt „nişte sfinţi care vin să aplice legea”, ci nişte persoane care au „nişte carenţe de comportament, de judecată, de morală grave de tot”.

tariceanu la senat

Decizia CCR nu a făcut decât să pună lucrurile într-un făgaş normal. Nu pot să nu spun că nu mi-a dat o anumită satisfacţie în sensul în care de doi ani de zile critic mereu abuzurile şi excesele pe care le fac anumite instituţii de forţă şi cu precădere DNA, în condiţiile în care DNA a ajuns să ancheteze Guvernul. Lucrul acesta este unic în istoria sistemelor parlamentare democratice ca procuratura să ancheteze modul în care Guvernul elaborează actele normative. Aşa ceva nu s-a văzut nicăieri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la un post de televiziune, citat de News.ro.

Copreşedintele ALDE a susţinut că DNA este o instituţie „complet deraiată” care îşi arogă puteri pe care nu le are.

„Lucrul acesta nu a făcut decât să îmi dea un element suplimentar în convingerea pe care o am că DNA este o instituţie care e complet deraiată, care nu înţelege sensul funcţionării democratice a celor trei instituţii fundamentale în stat şi îşi arogă, aşa cum a spus şi CCR, puteri pe care nu le are”, a completat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că DNA este „o instituţie scăpată de sub orice control civil, procurorii nu sunt nişte sfinţi care vin să aplice legea”.

„Sunt unii care au nişte carenţe de comportament, de judecată, de morală grave de tot. Cum putem să avem încredere oarbă într-o astfel de instituţie? Derapajele pe care le vedem, abuzurile pe care le vedem sunt tocmai rezultatul unui fenomen pe care l-am semnalat şi pe care unii nu vor să-l înţeleagă. O să-l înţeleagă când o să fie ei înşişi victimele abuzurilor. Este vorba de excesul de putere, este vorba de o corupţie pe care ţi-o dă puterea nelimitată, corupţie morală”, a completat copreşedintele ALDE.

Curtea Constituţională a admis, luni, că există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri