Tăriceanu: Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie

Data publicării:
180327_dragnea tariceanu_CENTENAR_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că după decizia de astăzi, Liviu Dragnea se bucură în continuare de "prezumţia de nevinovăţie, valabilă până la momentul unei decizii defintive a instanţei".

180327_dragnea tariceanu_CENTENAR_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Tăriceanu susţine într-o postare pe Facebook că a luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

El le-a transmis "sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei în 9 iunie împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel.

"Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței. Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor", a afirmat Tăriceanu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive. Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri