Tatăl deputatului exclus din PMP după ce a votat Codul penal a fost condamnat pentru abuz în serviciu

Data actualizării: Data publicării:
mcoanu

Deputatul Adrian Mocanu a fost exclus din PMP după ce a votat, în Camera Deputaților, modificările la Codul penal, propuse de coaliția PSD+ALDE. Potrivit Opinia Buzău, tatăl lui Adrian Mocanu, Victor Mocanu, fost senator PSD, este judecat tocmai pentru abuz în serviciu și a fost condamnat de prima instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul „Maternitatea”.

Adrian Mocanu s-ar pregăti acum să treacă la ALDE, după ce a trecut în cariera sa politică prin mai multe partide: PSD, UNPR, înapoi la PSD și la PMP.

Tatăl deputatului, Victor Mocanu, a fost senator PSD în perioada 2012-2016. El este vizat de ancheta din dosarul „Maternitatea”, unde este judecat pentru abuz în serviciu și în care a fost condamnat deja de prima instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsă din dosar.

Victor Mocanu, fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, este acuzat că a inaugurat, în plină campanie electorală, maternitatea din Buzău, la 1 iunie, deși aceasta nu era funcțională. Modernizarea maternității i-a costat pe buzoieni aproape 16 milioane de euro și a fost inaugurată cu mare fast în campania electorală, deși avea probleme la rețeaua electric și lipsea automatizarea la pompele de incendiu.

De asemenea, procurorii susțin că echipamentele medicale din maternitate erau închiriate, pentru a servi spectacolului inaugurării, fără a putea fi folosite de medici: „Numeroasele deficiențe constatate în documente relevă, fără doar și poate, faptul că echipamentele medicale au fost închiriate fără intenția de a fi efectiv folosite în activitatea medicală în perioada imediat următoare, ci exclusiv în scopul publicității (creării unei aparențe de inaugurare a maternității), iar cele care apar ca fiind cumpărate direct nu au intrat în gestiunea CJ Buzăru, deși au fost plătite”.

Maternitatea a devenit funcțională abia în primăvara anului 2016, adică după 4 ani de la inaugurarea de fațadă.

Citiţi şi: Cum a ajuns suspendarea președintelui ultima opțiune a lui Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri