Tatăl unui tânăr lovit mortal, în urmă cu 10 ani, de un șofer care a fugit, acuză anchetatorii de mușamalizare

Data publicării:
tata copil mort acum 10 ani dan filip

Un tată caută dreptate pentru moartea fiului său, într-un accident auto, de peste 10 ani. Omul face acuzaţii grave: vorbeşte despre incompetenţă şi muşamalizarea unor probe esenţiale de către anchetatori. Părintele îndurerat s-a adresat instanţei şi cere reluarea întregii investigaţii. El a cerut ajutorul unor poliţişti pensionari, care lucrează acum ca detectivi particulari.

Viaţa lui Dan Filip şi a soţiei sale s-a schimbat definitiv în noaptea de 30 septembrie 2007. Atunci, fiul lor şi un prieten mergeau pe o stradă centrală din Vânju Mare, pe un motoscuter. Tatăl susţine că au fost loviţi din spate de un autoturism. În urma impactului, Alexandru şi-a pierdut viaţa. Şoferul autoturismului care i-a lovit în plin pe cei doi tineri a fugit de la locul faptei. Nici până astăzi nu a fost adus în faţa justiţiei. Tatăl victimei acuză autorităţile că nu şi-au făcut datoria.

Din momentul în care copilul... a trecut maşina peste copil, efectiv nimeni nu a ridicat un deget până la ora 8 dimineaţa, 9”, spune Dan Filip, tatăl victimei .

Eu o să iau dosarul, vedem diferenţa de oră din momentul producerii accidentului şi până la cercetarea la faţa locului şi atunci vedem”, afirmă Doina Tatomir, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare .

Şi comisarul şef de la serviciul Omoruri din vremea respectivă acuză că dosarul a fost tratat superficial.

„Odată cu trecerea timpului se distrug şi probele. N-au fost audiaţi martorii la timp”, spune Eftimie Bălțoi, fost comisar la serviciul omoruri, IPJ Mehedinți.

Orele pierdute până la începerea anchetei au dus la distrugerea unor probe, acuză tatăl tânărului decedat. Cazul a fost clasat cu autor necunoscut. Supărat pe sistem, tatăl rănit a apelat la o echipă de detectivi particulari, foşti ofiţeri în poliţie.

„Suntem aproape cinci ofiţeri superiori, toţi cu experienţă în activitatea asta de omoruri, cercetări penale şi administrative, chiar, care sigur că am dori să ne ajutăm actualul comandant al poliţiei judeţene”, spune Dumitru Tudor, detectiv privat.

Peste un an, fapta va fi prescrisă şi ucigaşul nu va mai putea fi acuzat, chiar dacă ar fi găsit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri