Taximetrist reținut pentru tâlhărirea unor cetățeni străini

Data publicării:
taxi2

Polițiștii bucureșteni au reținut un șofer de taxi, după ce acesta a sustras o sumă de bani unui bărbat de naționalitate străină, în urma unor neînțelegeri privind contravaloarea cursei efectuate, potrivit Agerpres.

„În cursul zilei de 26 august, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, șofer al unui taxi, la scurt timp după săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie, acesta reușind să sustragă, prin smulgere, o sumă de bani unui bărbat de naționalitate străină, după neînțelegeri privind contravaloarea cursei efectuate”, informează un comunicat al DGPMB.

Pe 26 august, în jurul orei 03:00, agenți de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către doi cetățeni străini cu privire la faptul că șoferul unui taxi care i-a transportat la o adresă le-a sustras o sumă de bani, în timp ce se aflau într-o zonă din sectorul 1.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi au luat un taxi din zona Centrului Istoric al Capitalei, însă, observând că suma indicată pe aparatul de taxat este prea mare, au vrut să coboare înainte de a ajunge la destinația stabilită inițial, iar în momentul în care unul dintre bărbați a vrut să achite contravaloarea cursei, de 100 de lei, șoferul i-a smuls din mână suma de 200 de lei și 5 euro, după care a părăsit zona”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au un suspect. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru „preocupările de natură infracțională”. Acesta a fost condus pentru audieri la sediul Secției 2 Poliție, iar anchetatorii au descoperit că în luna iunie acesta mai săvârșise două fapte asemănătoare, victime fiind tot cetățeni străini.

„S-a reținut în sarcina bărbatului comiterea altor două infracțiuni de tâlhărie, la data de 22 iunie, în jurul orei 18:15, prin amenințare cu un obiect tăietor-înțepător, a deposedat partea vătămată de suma de aproximativ 350 de lei, în timp ce se aflau în taximetrul pe care îl conducea, iar la data de 26 iunie, în jurul orei 01:30, în același mod a amenințat victima și a deposedat-o de un telefon mobil și o sumă de bani, prejudiciul creat fiind estimat la 4.500 de lei”, precizează Poliția.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de arest preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri