Tender va sta în închisoare și pentru abuz în serviciu

Data publicării:
TENDER SI AFACERILE LUI

Omul de afaceri Ovidiu Tender rămâne cu pedeapsa de 12 ani și 7 luni de închisoare, după ce magistrații Curții de Apel Timișoara au desființat soluția dată de Tribunalul Arad în urmă cu circa două luni. Prin urmare, din pedeapsa lui Tender nu se vor mai scădea 3 ani și 6 luni, perioadă aferentă infracțiunii de abuz în serviciu.

Decizia Curții de Apel Timișoara vine după ce procurorii DIICOT Arad au contestat soluția Tribunalului Arad, prin care i se ștergea practic lui Ovidiu Tender pedeapsa pentru abuz în serviciu, pe motiv că infracțiunea ar fi fost dezincriminată parțial prin decizia Curții Constituționale nr. 405/2016. Este vorba de acea decizie de interpretare a articolului din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, prin care CCR a stabilit că prevederea este constituțională în măsura în care prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” se înțelege „îndeplinește cu încălcarea legii”.

Decizia Tribunalului Arad data din 23 martie 2017.

În dosarul RAFO-Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit 14 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri