Timişoara. Percheziții la "ucigaşul cu Ferrari" şi "stăpânul oraşului", într-un dosar de cămătărie. Dobânzile ajungeau până la 1000%

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii-3

Este vorba de o acțiune de amploare a procurorilor DIICOT din Timișoara, prejudiciul din acest dosar depășind 2 milioane de euro. 24 de persoane vor fi audiate astăzi.

Sunt vizate mai multe clanuri de interlopi din Timișoara care acordau împrumuturi cu dobânzi foarte mari către persoane ce aveau nevoie de bani. De obicei racolau femei singure, care aveau proprietăți imobiliare. Aceștia le prezentau un contract care ascundea în spate o dobândă care ajungea în unele situații la 1000%.

De regulă, împrumuturile erau de până în 50.000 de euro, iar dobânda creștea de la o zi la alta. În final, clienții cămătarilor ajungeau să piardă proprietățile și ajungeau pe mâna clanurilor.

Doi dintre suspecții din acest dosar, Sorin Udrea și Adrian Cocoană, au fost ridicați și vor fi audiați la sediul DIICOT din Timișoara. Cel din urmă a devenit cunoscut după ce a ucis o persoană cu o mașină foarte scumpă, el fiind eliberat anul trecut, și a intrat în această afacere a clanului Udrea.

Doi dintre suspecţii vizaţi de aceste descinderi sunt binecunoscuţi atât în rândul anchetatorilor, cât şi pentru publicul din toată ţara.


Adrian Cocoană este cunoscut sub numele de "ucigaşul cu Ferrari", după ce, în 2008 a omorât un tânăr pe trotuar şi a rănit-o pe prietena acestuia. Deşi medic la acea dată, Cocoană şi-a abandonat victima şi bolidul şi a fugit de la locul accidentului.

A fost condamnat la patru ani de închisoare în 2011, însă a fost un deţinut model, susţin reprezentanţii Penitenciarului din Timişoara, care l-au şi recomandat pentru eliberare. În septembrie 2013, după ce a ispăşit doar două treimi din pedeapsă, a ieşit pe poarta penitenciarului.

Al doilea suspect, Sorin Udrea, a devenit cunoscut în toată ţara după ce, în vara anului trecut a fost ridicat de pe un stadion de la marginea Timişoarei, în urma unei acţiuni de amploare a trupelor antitero.

Imaginile, desprinse parcă dintr-un film de acţiune, au fost surprinse în iunie anul trecut, pe un stadion din Timişoara. Trupele antitero au întrerupt meciul, i-au pus la pământ pe cei 22 de jucători de pe teren, dar şi pe cei aflaţi pe băncile de rezerve în frunte cu stafurile tehnice.

Pe cei pe care îi căutau i-au găsit însă în tribune: Sorin Udrea, unul dintre liderii lumii interlope din Timişoara şi câţiva dintre oamenii lui.

Cu numai câteva zile înainte de intervenţie, trei dintre oamenii lui Sorin Udrea s-au luat la bătaie într-un bar din oraş cu membrii unei bande rivale. În altercaţie, un tânăr de 23 de ani a ajuns la spital în stare gravă, cu o sabie înfiptă în umăr.

Şapte suspecţi au fost audiaţi şi reţinuţi, printre care şi Sorin Udrea. Au fost acuzaţi de constituirea unui grup infractional organizat, ultraj, tentativa de omor, talharie santaj si contrabanda. Sorin Udrea şi alţi doi bărbaţi au stat patru luni şi jumătate în arest, apoi eliberaţi. Sorin Udrea, supranumit "Stăpânul oraşului" este în atenţia anchetatorilor încă din anul 2011 când a fost prins având la el o carabină cu amortizor care aparţinea unui poliţist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri