Timmermans: Kovesi este un procuror de calitate și o admir pentru curajul său

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi ID39601_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a reafirmat sprijinul pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european și a reiterat faptul că fosta șefă DNA rămâne candidata preferată a Parlamentului European pentru această funcție.

laura codruta kovesi ID39601_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Comisia a fost cât se poate de clară: Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a deveni procuror-șef european. Am avut ocazia, de-a lungul anilor, să lucrez alături de ea. Este un procuror de calitate și o admir pentru curajul său”, a declarat Frans Timmermans.

De asemenea, acesta a precizat că au existat discuții cu autoritățile române, astfel incât Laurei Codruța Kovesi să nu îi fie îngrădită în niciun fel candidatura pentru șefia Parchetului European. 

„Este important ca ea să poata fi candidată, astfel învât instituțiile europene să poată lua o decizie. Ne-am exprimat foarte clar această poziție și în discuțiile cu autoritățile din România”, a mai spus Timmermans. 

Între timp, Instanţa supremă judecă, miercuri, plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri