Toader, către jurnaliști: „Când vin, dacă mai sunteți aici, vă mai spun o frază”

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader la patriarhie

Tudorel Toader, ministrul justiției, a făcut luni dimineață noi declarații despre confuzia cu privire la evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, în special documentele din dosarul de propunere în funcție.

Întrebat dacă a fost vorba de o greșeală în evaluarea în 20 de puncte a procurorului general, Tudorel Toader a răspuns că „întrebarea pe care mi-ați pus-o mie, fiți de acord că nu sunt eu destinatarul întrebării”.

„Când vin, dacă mai sunteți aici, vă mai spun o frază”, a adăugat ministrul justiției.

Citiți și

Raluca Prună a publicat actele care au stat la baza propunerii lui Augustin Lazăr la şefia Parchetului General

Scandalul celor doi Lazăr. Reacția procurorului confundat de ministrul justiției cu procurorul general

Parchetul General a publicat, sâmbătă, criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de Ministerul Justiţiei pentru desfăşurarea procedurii care a stat la baza numirii în anul 2016 a lui Augustin Lazăr în funcţia de procurorul general

„Urmare a afirmaţiilor manipulatorii lansate în mass-media, arătăm care au fost criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de către Ministerul Justiţiei pentru desfăşurarea procedurii de numire, în aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - procedură legală şi transparentă”, se arată într-un comunicat al Parchetului General postat pe site-ul Ministerului Public.

Comunicatul Parchetului General este o replică la afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a declarat în mai multe rânduri că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea calificativul "foarte" bine la ultima evaluare.

La începutul lunii, procurorul general Augustin Lazăr a contestat în contencios administrativ raportul de evaluare pe care i l-a făcut Tudorel Toader.

Citiți și Ce ascunde atacul ministrului Justiției împotriva Procurorului General

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri