Primele declaraţii ale lui Toader, după discuția cu 10 ambasadori pe legile Justiţiei

Data actualizării: Data publicării:
171025_COMISIE_LEGI_TUDOREL_TOADER_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că oficialii străini cu care s-a întâlnit la Ministerul Justiţiie nu i-au adus niciun reproş, în condiţiile în care discuţia a fost axată pe modificările la legile justiţiei, stadiul îndeplinirii recomandărilor din MCV şi structurarea statului de drept.

20171108115444_IMG_0258-01 tudorel toader inquam
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 12.20. "Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluții echitabile în legile Justiției", a declarat Tudorel Toader, miercuri, la finalul întâlnirii de la Ministerul Justiției cu mai mulți ambasadori.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii au fost reproșuri din partea diplomaților, Toader a răspuns: "Nu. Vă asigur că n-a existat niciun reproș. A fost o discuție absolut constructivă, o discuție lămuritoare, o discuție care e normal și necesar să aibă loc între instituții".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut miercuri o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice din zece țări.


Recentele evoluții legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul și separația puterilor în stat, precum și structurarea statului de drept s-au numărat printre principalele teme de discuție cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii și Suediei.

Recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, precum şi structurarea statului de drept, vor constitui principalele teme de discuţie.

Tudorel Toader a scris, marţi seară, că se va întâlni cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Suediei.

„Recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, precum şi structurarea statului de drept, vor constitui principalele teme de discuţie”, a precizat ministrul Justiţiei, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

Întrevederea va avea loc miercuri, între orele 9.00 - 11.00, la sediul Ministerului Justiţiei.

Marţi, ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, şeicul Ahmad Ali Hamed Al MU’ALLA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri