Toader, înaintea moțiunii simple: „Am luat în calcul ambele variante: remaniere și demisie”

Data publicării:
Ministrul Justitiei Tudorel Toader face declaratii
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, înaintea moțiunii simple care urmează să intre în dezbatere la Senat, că a luat în calcul atât varianta remanierii, cât și cea a demisiei, precizând că nu se va consulta cu nimeni privind o posibilă demisie.

tudorel toader declaratii inquam octav ganea 20190403150442_OGN_5519-01
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Citiți și:  Întrebarea săptămânii. Ar trebui ca Liviu Dragnea să-l dea afară pe Tudorel Toader din Guvern?

„O zi ca multe altele în care sunt la minister, depun jurământul unii de asimilat judecător-procuror, primesc studenți care vin în vizită la minister și le voi face o scurtă prezentare a ministerului, după care îi voi lăsa cu colegii mei pentru mai multe amănunte, moțiunea de cenzură și ce va mai fi, să spunem, la capitolul neprevăzut pe ziua de astăzi”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Întrebat ce vrea să le transmită colegilor din Senat în condiţiile în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat că Tudorel Toader nu prea mai e susţinut de PSD, ministrul Justiţiei a întrebat retoric: „Moţiunea se dezbate acuma aici sau în Senat? Este posibilă orice variantă pe care o prevede Constituţia, orice variantă pe care o vor decide decidenţii. Eu sper că îmi fac treaba până în ultimul moment, ca ministru. Repet, este o regulă, un principiu, care spune că trebuie asigurată continuitatea activităţii autorităţii, că nu poţi să spui : gata, eu am auzit că mă remaniază şi plec. Nu e posibil aşa ceva, trebuie proces-verbal, predare-primire către noul ministru, în final sigiliu şi la gară, cum se spune”.

Tudorel Toader a adăugat că nu exclude varianta unei demisii, dar a declarat că nu se va consulta cu președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu sau cu altcineva în această privință.

„Am luat în calcul ambele variante (remaniere şi demisie -n.r.). Din momentul în care am spus până apare în Monitorul Oficial, nu am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare, sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu domnul Tăriceanu. Nu am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală”, a completat ministrul Justiţiei.

Citiți și: De ce depinde soarta Vioricăi Dăncilă și a lui Tudorel Toader în Guvern

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri