Toader lansează noi acuzații la adresa lui Lazăr: Un procuror din comisia care l-a intervievat i-a devenit consilier personal

Data actualizării: Data publicării:
toader lazar colaj

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, joi seară, că Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general, potrivit Agerpres.

La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiţiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer, aşa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii, pe de altă parte”, a spus Tudorel Toader într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a adăugat că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General.

La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control”, a precizat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a mai spus că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr la Ministerul Justiţiei a fost incomplet, susţinând că există mai multe motive pentru revocarea acestuia din funcţie, în afara celor 20 de puncte anunţate de el.

Erau motive de natură constituţională. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe, dar uneori degeaba scrii, degeaba vorbeşti, dacă lumea se ţine de soluţie, dincolo de argumente. Să nu uităm chestiunea aceea: 'propunerea de revocare este neadecvată, nu îl revoc şi voi citi mai târziu raportul'. Şi atunci ce să mai vorbim?”, a spus Toader.

Sper să îmi daţi dreptate, dacă nu acum, măcar la un moment dat. Justiţia trebuie resetată toată”, a adăugat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri