Toader: Luni trimit către Ministerul public rezultatele verificărilor privind deţinerea certificatelor ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA

Data publicării:
Tudorel Toader Gov.Ro 130617

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, pe Facebook, că mâine transmite către Ministerul public rezultatele verificărilor privind deţinerea certificatelor ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA.

„Arhiva SIPA - evoluţii! În cursul zilei de mâine, voi transmite către Ministerul public, rezultatele verificărilor privind deţinerea de certificate ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA! Până miercuri, Secretariatul General al Guvernului urmează să ne transmită cele două propuneri pentru constituirea Comisiei de inventariere a arhivei”, a precizat Tudorel Toader.

„În cursul zilei de miercuri (12 iulie), după desemnarea președintelui, Comisia își va începe activitatea!”, a adăugat el.

Potrivit ministrului, Consiliului Superior al Magistraturii, solicitat în scris să se consulte cu asociaţiile profesionale în vederea desemnării unui magistrat care să devină membru în Comisia de inventariere, nu a formulat niciun răspuns, informează news.ro.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la începutul săptămânii, că ştie că au existat „vizitatori” ai arhivei SIPA care nu deţineau certificate ORNISS şi că a trimis o adresă la ORNISS pentru a-i transmite numele acestora, aşteptând răspuns mai devreme de termenul legal de 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri