Sari la conținut
News Alert

Toate actele efectuate în dosarul Loteria II au fost anulate. Probele vor fi administrate de la zero 

 

Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile în dosarul Loteria II, în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi alte 11 persoane sunt judecaţi pentru manipularea pieţei de capital.

Şedinţa a fost condusă de judecătoarea Georgiana Iorguţă, fost procuror, care a primit cauza pentru judecare, în urma repartizării aleatorii, după ce magistratul Ana Otilia Bomboş s-a abţinut de la soluţionarea cauzei.

Judecătoarea Georgiana Iorguţă a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani privind speţe în care s-a dat câştig de cauză solicitanţilor pe motiv că nu au fost ascultaţi de judecători în procesele lor, fără a nominaliza astfel de cauze, şi a stabilit ca judecata în dosar să se reia de la zero.

Astfel, magistratul urmează să reaudieze inculpaţii şi martorii, să administreze din nou probele solictate atât de DNA, cât şi de inculpaţi, în condiţiile în care toate actele efectuate până în prezent în dosar vor rămâne nule.

Atât procurorul DNA prezent la şedinţă, cât şi avocaţii inculpaţilor din dosar au fost de acord cu argumentele judecătoarei, iar aceasta a stabilit ca judecata în proces să înceapă în 27 februarie.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Potrivit rechizitoriului, prin "operaţiuni de stratificare", persoanele cercetate în dosarul Loteria II ar fi vândut şi revândut 40 de spaţii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbţie cu Fast Service Electronica, obţinând venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrând apoi în "circuitul spălării", prin mai multe firme.