Trafic la centrul de transfuzii cu cei mai mulți donatori. Asistentele vindeau sânge cu 50-100 de lei fiola

Data publicării:
sange transfuzie

Directoarea Centrului de Transfuzii din Slobozia refuza cea mai mare parte a solicitărilor venite de spitalele din zonă. Minţea în răspunsul oficial că nu are grupa solicitată.

„E un număr foarte mare de pacienți care nu au primit sânge, deși îndeplineau toate condițiile, erau într-o stare de urgență maximă. Unele au și murit. Sunt șapte persoane care au murit fără să primească sânge”, spune Daniela Dediu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Anchetatorii spun că unele cereri erau refuzate pe criterii etnice.

O fetiță de 13 ani în stare gravă, nu i s-a dat sânge pentru că era de o anumită origine etnică”, a mai spus Daniela Dediu.

Procurorii au descins la primele ore ale dimineţii la centrul de tranfuzii şi la adresele asistentelor şi directoarei, de unde au ridicat documente şi sume de bani.

Activitatea centrului era astăzi blocată în totalitate. Medicii nu mai primeau pe nimeni, în condițiile în care zeci de persoane aşteptau să doneze sânge pentru rudele aflate în spital.

Procurorii spun că atunci când rudele bolnavilor veneau de la spital cu solicitările pentru sânge, li se spune că legea prevede o taxă, între 50 şi 100 de lei, în funcţie de grupa sanguină necesară. Disperaţi, oamenii plăteau fără să pună întrebări şi doar aşa sângele era trimis medicilor. Ministerul Sănătăţii a primit o informare din partea procurorilor.

Nu am ce să comentez decât că oricine greșește plătește. Eu nu am de unde să știu azi dacă așa a fost. Este o anchetă în desfășurare, organele competente își fac treaba.

La nivel naţional, Centrul de Transfuzii de la Slobozia este cel la care se înregistrează cele mai multe donări de sânge.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri