Traian Băsescu critică CCR: insulta şi calomnia nu ar trebui să redevină fapte penale

Data publicării:
basescu

Preşedintele Traian Băsescu critică decizia Curţii Constituţionale a României şi anunţă, într-un comunicat remis vineri seară, că insulta şi calomnia nu ar trebui să redevină fapte penale.

Decizia dată în anul 2010 de Curtea Supremă de Justiţie prin care s-a stabilit ca cele două fapte să fie dezincriminate a consolidat libertatea presei, susţine preşedintele în comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

Tot mai mulţi jurnalişti critică această decizie, pe care Curtea Constituţională o va motiva în următoarea perioadă.

Iată în cele ce urmează mesajul transmis de şeful statului:

În această zi, jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea preseiÎn România, libertatea presei a fost câştigată cu mari eforturi şi consolidată tot mai mult în ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca faptă penală, a insultei şi calomniei, dar şi prin reuşita tuturor celor care s-au împotrivit adoptării unei legi a presei. Am susţinut necondiţionat eforturile lor şi cred în continuare că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei şi nu din afara ei.

Le doresc tuturor celor care profesează în mass-media mult succes în activitatea lor, dar şi multă putere şi tărie de caracter pentru a putea lupta împotriva celor care urmăresc să le îngrădească libertatea şi să-i subjuge propriilor interese personale.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri