Traian Băsescu: „Miza lui Tăriceanu și Ponta este controlul justiției” 

Data publicării:
basescu fb maini-3

Miza lui Tăriceanu și Ponta este controlul justiției și nu doamna Mariana Rarinca. Cred că justiţia a ajuns la un moment de cumpănă. Cu siguranţă nu voi fi cel care să dea cu pietre în justiţia de astăzi, care s-a construit cu greu şi, cel puţin în ce mă priveşte, cu costuri politice mari, pentru că am apărat-o public şi atunci cînd nu merita apărată”, scrie fostul președinte.

Miza lui Tăriceanu și Ponta este controlul justiției și nu Doamna Mariana RarincaCred că justiţia a ajuns la un moment...

Posted by Traian Băsescu on Thursday, May 28, 2015

Din păcate, în ultimele şase luni, setea de putere şi goana bezmetică după imagine a câtorva lideri din justiţie, secondaţi de generali SRI cu capacitate ridicată de presiune şi şantaj, au generat derapaje care pot fi cu greu acceptate. În plus, pentru a avea imaginea completă, trebuie spus că CSM-ul a ajuns o măciucă agresivă ce se aplică peste gură oricui incearcă să facă observaţii sau aprecieri negative la adresa justiţiei. Nu-mi trece prin cap să cer demisia doamnelor Stanciu şi Koveşi sau a domnului Coldea. Acesta este obiectivul PSD pentru a-şi putea instala în aceste funcţii oameni obedienţi de talia lui Niţu şi Sutiman de la Parchetul General. Justiţia chiar ar ajunge din nou o anexă a socialiştilor, aşa cum era pe vremea lui Adrian Năstase”, arată Traian Băsescu.

Răspunsul lui Klaus Iohannis la cererea lui C.P.Tăriceanu de a le demite pe L.C.Kovesi și L.Stanciu

Pe de altă parte, el spune că „se înclină cu respect” în fața judecătorilor care au achitat-o pe Maria Rarinca de acuzația de șantaj asupra șefei curții supreme, Livia Stanciu.

C. P. Tăriceanu: CSM ar putea să se preocupe de dosarele care au stat ani de zile în sertare

Totuși, „a intra în jocul lui Tăriceanu, care cere demisii şi demiteri la vârful justiţiei, înseamnă atingerea obiectivului major al lui Voiculescu, Ponta şi Antonescu din vara lui 2012, acela ca PSD și acoliții să dobândească controlul justiției. Problema este dacă Inspecția Judiciară și CSM-ul vor intra în jocul tandemului Ponta – Tăriceanu”, mai scrie fostul președinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri