Traian Berbeceanu a fost achitat. Acuzatorii săi, condamnați la închisoare

Data publicării:
berbeceanu agerpres 8549599 vcrop

Foto: Agerpres

Fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, a fost condamnat, în același dosar, la șapte ani de închisoare cu executare. Un fost procuror și un fost coleg al lui Berbeceanu au fost de asemenea condamnați.

Ei trebuie să-i plătească acum lui Berbeceanu 100.000 de lei, sumă ce reprezintă diferența de salariu, și 100.000 de euro daune morale.

Decizia poate fi contestată.

Fostul șef al polițiștilor de la Crimă Organizată din Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost acuzat de procurorii DIICOT Alba că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

O altă acuzație a fost că că ar fi luat mită de la infractori o maşină de 20.000 de euro. 

Traian Berbeceanu a spus tot timpul că este nevinovat și că probele împotriva lui au fost fabricate.

În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut şi arestat, timp de 33 de zile. Ulterior, o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a scos la iveală faptul că probele DIICOT, din dosarul de acuzare a lui Traian Berbeceanu, fuseseră fabricate de procurori.

Traian Berbeceanu a cerut și audierea fostului șef al Poliției Române, Petre Tobă, în prezent ministru de Interne, pentru a vorbi despre plângerile repetate pe care le-a depus pe numele celor doi procurori de la Alba judecaţi pentru că i-ar fi fabricat dosarul.

Cele două dosare, cel în care Berbeceanu este acuzat și cel în care acuză fosta conducere a DIICOT, au fost comasate la Înalta Curte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri