Trei directori de spitale au fost găsiți incompatibili de ANI

Data publicării:
manager 1

Inspectorii ANI spun că managerul Spitalului Judeţean Ilfov, Eduard Armeanu, a ocupat, în perioada iunie 2009 - martie 2012, şi funcţia de administrator în cadrul cabinetului medical pe care îl deţine, fapt interzis de lege. Managerul neagă acuzaţiile.

„Eu nu aveam două funcţii. În momentul în care am devenit manager mi-am schimbat funcţia de administrator. Eu le-am prezentat lor toate documentele, probabil că nu le-au luat în seamă. O să stabilească instanţa cine a avut dreptate”, a afirmat Eduard Armeanu, managerul Spitalului Judeţean Ilfov.

Acuzaţi de incompatibilitate sunt şi managerii spitalelor „Theodor Burghele” şi „Victor Gomoiu” din Capitală. Inspectorii spun că Petru Armean, managerul Spitalului Theodor Burghele, ar fi fost simultan, din aprilie 2012 şi decan al facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Iar managerul Spitalului de Copii „Victor Gomoiu” ar fi fost şi decan al Facultăţii de Medicină din aceeaşi universitate. Aceştia spun că nu ştiu de ce sunt acuzaţi.

Nu pot acum, sunt prins cu lucruri importante”, a spus Petru Armean, managerul Spitalului Clinic „Theodor Burghele” din Bucureşti.

În comunicatul ANI se arată că: „Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare (...) şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”.

Potrivit legii, persoanele care sunt dovedite a fi incompatibile nu mai au voie să exercite o funcţie publică pentru o perioadă de tei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri