Trei femei, prinse în flagrant când încercau să înşele un bătrân cu 6.500 de euro. O vecină a auzit discuția și a sunat la 112

Data actualizării: Data publicării:
politia masina politie girofar

Trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost prinse în flagrant de poliţiştii din Capitală când încercau să înşele un bărbat de 81 de ani prin metoda „Accidentul”. Victima a fost indusă în eroare pentru a le da 6.500 de euro, bani care ar fi fost necesari pentru o presupusă intervenţie medicală a unei rude.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.30, poliţişti de la Secţia 25 au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie despre faptul că vecinul său, care are probleme cu auzul, poartă o discuţie telefonică cu persoane necunoscute şi crede că urmează a fi înşelat, subiectul discuţiei fiind un presupus accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă a acestuia.

Poliţiştii au ajuns rapid la locul indicat, când bătrânul încă purta discuţia telefonică, iar oamenii legii, cu sprijinul vecinei care a apelat 112, i-au indicat să continue convorbirea şi să dea curs celor solicitate.

Ulterior, bărbatul le-a spus poliţiştilor că a fost sunat de persoane care s-au recomandat a fi ginerele său şi un medic şi care i-au spus că a avut loc un accident rutier şi că au nevoie urgentă de suma de 6.500 de euro, pentru o intervenţie medicală, stabilind ca suma să fie ridicată de la domiciliul său.

La scurt timp, în zonă au ajuns trei femei, iar una dintre ele a luat legătura cu victima, care i-a înmânat într-un plic suma de 6.500 de euro, în timp ce se aflau în scara blocului. Imediat după ce femeia a intrat în posesia banilor, toate cele trei femei au fost încătuşate şi duse la sediul secţiei de poliţie, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri