Sari la conținut

Trei indivizi care furau câini şi organizau lupte ilegale au fost prinși la Alba Iulia

Trei tineri din Alba Iulia au ajuns după gratii, acuzaţi că ar fi furat câini din curțile oamenilor. Unele animale ar fi fost restituite stăpânilor doar după ce au dat o recompensă. În alte cazuri, patrupedele răpite ar fi fost folosite pentru ca suspecţii să-şi antreneze câinii de luptă.

Lucky este, la propriu, o norocoasă. A fost recuperată de poliţişti, în urma percheziților efectuate la locuințele celor trei suspecţi. Era slăbită şi speriată.

Acum două săptămâni m-am trezit că nu mai vine acasă, din curte, nu se mai întoarce. Venea după o oră, două. Nu se plimba mai mult prin curte cu ceilalţi căţei. Am făcut plângere penală la poliție, au început ancheta și azi dimineață m-au sunat că o putem recupera. Că au găsit-o și au recuperat-o,” povestește Dragoș Volonciu, proprietarul câinelui.

Cei trei tineri au avut o adevărată strategie. Furau câini de pe stradă sau chiar din curțile oamenilor pe care îi restituiau proprietarilor contra unor sume de bani. Pe ceilalți îi foloseau pentru a-și antrena câinii lor de luptă.

După ce luau câinii, indivizii urmăreau paginile de Facebook ale păgubiţilor, iar atunci când vedeau postări despre animalele dispărute, îi sunau şi le cereau 200 de lei în schimbul lor.

„Este vorba de trei tineri din municipiul Alba Iulia, dintre care doi sunt minori, care ar fi deținut în mod ilegal câini periculoși pe care i-ar fi antrenat cu ajutorul unor câini fie găsiți fie furați,” spune Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Împreună cu Lucky, alți doi câini au fost recuperați, dar oamenii legii spun că numărul animalelor furate este mult mai mare. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi şi pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru organizarea de lupte între animale, rănire sau schingiuire și furt.