Trei procurori DNA, cercetaţi disciplinar legat de ancheta privind OUG 13

Data actualizării: Data publicării:
DNA LOGO AGERPRES
Foto: Agerpres

Trei procurori DNA vor fi cercetaţi disciplinar de Secţia pentru procurori a CSM pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă în legătură cu ancheta privind OUG 13.

DNA LOGO AGERPRES
FOTO: Agerpres

Decizia a fost luată de inspecţia judiciară, care susţine că în cazul celor trei ar fi suspiciuni de exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau neglijenţă.

Este vorba despre şeful Secţiei a II-a din DNA, Marius Bulancea, cel care le-a repartizat ancheta celorlalţi doi procurori vizaţi de ancheta disciplinară - Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu.

Cercetarea a fost demarată la finalul lunii mai, însă din informaţiile Digi24, procurorii nu au fost încă audiaţi. Inspecţia Judiciară a luat decizia în timp ce verifica sesizarea făcută de o publicaţie online, care însă îi viza pe şefa DNA şi pe procurorul general. Această sesizare a fost clasată. Însă în privinţa lui Augustin Lazăr, şeful Ministerului Public, inspectorii au făcut o propunere privind posibile încălcări ale Codului Deontologic al magistraţilor, care este încă analizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri