Tribunalul Argeş menţine arestul preventiv pentru Sandu Anghel şi arestul la domiciliu pentru Izaura

Data publicării:
bercea mondial sandu anghel catuse

Magistraţii Tribunalului Argeş, instanţă pe rolul căreia se află procesul de corupţie al lui Sandu Anghel şi al fiicei acestuia au decis, luni, să menţină arestul preventiv în cazul lui Bercea Mondial şi arestul la domiciliu pentru Izaura Anghel, notează Mediafax.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore. Măsurile preventive faţă de cei doi în dosarul în care aceştia sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un gardian de la Penitenciarul Colibaşi au fost dispuse iniţial în 18 septembrie 2014, iar de atunci au fost prelungite de mai multe ori.

În acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Argeş l-au trimis în judecată, în 10 octombrie 2014, pe Sandu Anghel, pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită în concurs real şi în stare de recidivă post-condamnatorie, iar pe Izaura Anghel, pentru dare de mită.

Dosarul a fost deschis după ce reprezentanţii Penitenciarului Colibaşi au sesizat Parchetul cu privire la faptul că Sandu Anghel ar fi încercat să ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unităţii de detenţie pentru a i se permite să primească un telefon mobil şi pentru ca acesta să intervină în favoarea sa pe lângă Comisia de muncă din penitenciar.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de opt ani şi nouă luni de închisoare pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011. El a fost condamnat definitiv în 20 mai 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri