Tribunalul București motivează sporul de pedeapsă pentru George Becali

Data publicării:
becali strambandu-se -5513404-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

De asemenea, instanța menționează că, „pentru infracţiunile cele mai grave”, George Becali a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", se arată în motivarea citată de Mediafax.

Totodată, arată instanţa, „în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală”.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui George Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare. Astfel, finanţatorul Stelei ajunge la o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Avocaţii lui George Becali au precizat atunci că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri