Tribunalul Dolj a respins cererea DNA de arestare a directorilor Complexului Energetic Oltenia

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015-1

 

Totodată, magistrații Tribunalului Dolj au dispus măsura controlului judiciar pentru Ciobotărică și Jianu pentru o perioadă de 60 de zile, iar împotriva lui Antonie nu s-a luat nicio măsură preventivă.

Instanța a dispus ca Laurențiu Ciobotărică, pe timpul cât se află sub control judiciar, să nu comunice cu inculpații Dorina Jianu, Daniel Antonie și martorii Radu Cristian Eugen, Medințu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin, aspecte ce țin de cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect. Instanța atrage atenția că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor stabilite în sarcina sa, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, pe durata celor 60 de zile Dorinei Jianu, pe timpul cât se află sub control judiciar, îi este interzis să comunice cu inculpații Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și martorii Radu Cristian Eugen, Medințu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin aspecte ce țin de prezenta cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect.

Decizia Curții de Apel Craiova poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Ion Laurențiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, și Daniel Antonie, director Divizia miniera din cadrul aceleiași societăți, sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director al direcției juridice și guvernanță corporatistă, este cercetată pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

"La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, și Antonie Daniel, în calitate de membru al directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal unei persoane o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urma în calitate de membru al aceluiași directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției juridice și guvernanță corporatistă, care a întocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora", se arată într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiași surse, Ciobotărică, în înțelegere cu Jianu, ar fi suprapus în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt, pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor.

Prejudiciul produs societății de cei trei a fost calculat, susține DNA, la 128.100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri