Tribunalul Olt revocă decizia de destituire din Poliţie a lui Nicolae Alexe, implicat în cazul Caracal

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Alexe, IPJ Olt
Foto: IPJ Olt

Tribunalul Olt a admis cererea de suspendare a executării dispoziţiei de destituire din Poliţie a fostului adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Nicolae Alexe, comisarul-şef aflat la comanda poliţiei judeţene în perioada dispariţiei Alexandrei Măceşanu în iulie 2019, informează Agerpres.

Nicolae Alexe a solicitat pe 23 martie, la Tribunalul Olt, anularea actului prin care a fost destituit din Poliţie, iar instanţa a pronunţat marţi o soluţie prin care admite cererea şi dispunere suspendarea executării dispoziţiei de destituire până la soluţionarea definitivă a cauzei.

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziţiei nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se precizează în soluţia pe scurt postată pe site-ul instanţei.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Olt poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare.

Nicolae Alexe s-a aflat la comanda IPJ Olt pe 25 iulie, ziua în care Alexandra Măceşanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Alexe l-a sunat ulterior pe şeful unui clan interlop din Caracal, căruia i-a oferit şi i-a cerut, în acelaşi timp, informaţii despre caz.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a demis pe Nicolae Alexe în luna februarie a acestui an.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri